Wednesday 2 January 2013

hyviä juttuja

Vuoden aluksi houkuttaisi tehdä kaikenlaista. Lupauksia. Muutoksia. Jotain konkreettista ja kivaa.

Voisi tehdä vaikka tällaisen hyvien asioiden purnukan:


Kuva on lainattu fb:sta, jonne se oli lainattu pinterestista, joten en tiedä, kenen se alkujaan on. Ideana on kuitenkin ottaa tammikuussa tyhjä purkki ja sitten kirjoittaa lappusille kaikkia vuoden aikana tapahtuneita kivoja juttuja. Vuoden lopussa ne voi sitten kaikki lukea ja ihastella niitä kaikkia siistejä juttuja, joita on saanut kokea sinä vuonna.

Minun ensimmäinen ajatukseni oli, että eihän ne kaikki millään mahdu tuohon purkkiin! Joka on kai tavallaan aika positiivista. Voisi kai sitä silti kokeilla, kun sysää vaan mielestään kaikki kyynisyysajatukset pois ja antautuu pienelle söpöilylle.

Jos ei purnukkaa, niin sitten voisi tehdä sellaisen aarrekartan, johon kokoaa haaveitaan vaikka seuraavalle vuodelle tai seuraavalle viidelle vuodelle. Olen aikonut sellaista joskus tehdä, mutta se on jäänyt. Ehkä pian olisi hyvä aika sille.

Tai sitten voisi kirjoittaa sellaista hyvinvointipäiväkirjaa. Aloin kerran onkohan siitä jo kokonainen vuosi vai peräti kaksi? Kuulostaa tammikuun jutulta. Kirjasin kirjaan joka ilta muutaman rivin siitä, millainen olo sinä päivänä oli ollut. Sekin jäi sitten kesken, mutta voisihan sen aloittaa uudestaan. Tai ylipäänsä päiväkirjan kirjoittamisen. Useimmiten tulee höpistyä vaan blogiin; päiväkirjaa kirjoitan nykyään melkein pelkästään silloin, kun olen niin sekaisin ajatusteni kanssa, etten osaa tai halua kirjoittaa niitä edes blogiin kenenkään toisen luettavaksi. 

Sen voin kyllä kirjoittaa vaikka tänne, että tänään on jo tapahtunut ainakin kaksi kivaa asiaa: sain siskolta postia ja aivan ihanan kettuhuivin. Lisäksi yksi ystävä järjesti mulle sokkotreffit. Aika hurjaa.

No comments:

Post a Comment